Boodschappenbudget met 4 kinderen

In de vorige blog heb ik aangegeven inmiddels moeder te zijn van 4 kinders. Ons boodschappenbudget ziet er dan dus ook iets anders uit. Wekelijks komen we aan de 120 euro. Uiteraard is dit de ene week iets meer en de andere week iets minder.

Wat doen we van die 120 euro per week? Wij doen hiervan al onze boodschappen.

Namelijk: verzorgingsproducten (shampoo; crèmespoeling; tandpasta etc.).
eten, drinken.
babyproducten (luiers, flesvoeding, hapjes etc.).
schoonmaakproducten (wasmiddel, schoonmaakmiddel).
koopzegels (als deze worden gegeven bij de supermarkt)

Al met al vind ik zelf dat we het aardig doen qua budget. Uiteraard scheelt het wel dat ik een lijstje maak voordat ik boodschappen ga doen en dat ik weet wat we gaan eten die week. Wat ik ook in de gaten houd is aanbiedingen. Zo belangrijk. Als bijvoorbeeld limonade in de aanbieding is, dan haal ik 20 flessen limonade, zodat we voorlopig een voorraadje hebben. Maar ook acties met gratis waspods. Hierdoor heb ik nog nooit waspods gekocht in de winkel en was hier alleen maar mee.

Tegenwoordig ga ik niet alleen naar de Albert Heijn als winkel, dus de lijstjes die ik in de eerdere blogs maakte, die maak ik niet meer. Soms is het namelijk een stuk voordeliger om naar een andere (super) markt te gaan vanwege de aanbiedingen. Hiervoor hoef ik niet om te rijden of iets dergelijks, daar ik werk in de buurt van andere supermarkten en sommige supermarkten zelfs op loopafstand zijn.

De koopzegels spaar ik op, zodat we hiervan bijv. in de zomer op vakantie kunnen. Dan spaar ik onbewust telkens een klein stukje voor de vakantie, en heb je niet ineens een grote uitgave in de zomer. Dit betekend wel dat ik van de 120 euro die ik als budget heb maximaal 12 euro per week aan koopzegels kan hebben. Even afhankelijk of ik naar een supermarkt ga waarbij de koopzegels gegeven worden. Sparen jullie ook koopzegels? En leveren jullie die gelijk in of sparen jullie die op?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s