Koopzegels sparen

Het is waarschijnlijk wat ouderwets, maar wij sparen koopzegels van de supermarkt. Dit doen wij bij de Albert Heijn en bij de Jumbo. Bij de Albert Heijn komen wij vrij regelmatig, bij de Jumbo komen wij soms.

Het sparen van de koopzegels gaat voor ons bijna ongemerkt. Dit komt doordat het telkens maar een klein bedrag is. Natuurlijk afhankelijk van de kosten van de boodschappen. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Om het overzichtelijk te maken heb ik hieronder een tabel gemaakt voor de supermarkten Albert Heijn en Jumbo.

Supermarkt:Albert HeijnJumbo
1 koopzegel bij:€1,00 aan boodschappen€1,00 aan boodschappen
Wat kost 1 koopzegel:€0,10 per koopzegel€0,10 per koopzegel
Hoeveel koopzegels nodig voor een vol boekje:490 koopzegels250 koopzegels
Wat is een vol boekje waard in €:€52,00€26,00
Hoeveel betaald voor een vol boekje m.b.t. zegels:€49,00€25,00
Winst per boekje:€3,00€1,00

Telkens als wij boodschappen doen bij de Albert Heijn of de Jumbo word er gevraagd door de caissière of je er koopzegels bij wilt, waarop wij dus ja zeggen. Gelijk zodra ik thuis ben van boodschappen doen, haal ik de koopzegels uit mijn portemonnee en plak ik ze in het goede boekje. Dit om het eventueel verliezen van koopzegels tegen te gaan, want dat zou zonde van het geld zijn.

Voornamelijk sparen wij dus bij de Albert Heijn de koopzegels. Doordat het telkens een klein percentage is van je daadwerkelijke kosten aan boodschappen, merk je amper dat je ervoor betaald en toch spaar je zo een leuk bedrag op.

Als wij iedere week voor €75,00 aan boodschappen zouden doen bij de Albert Heijn en hier telkens koopzegels bij zouden vragen. Dan betalen we per week €7,50 euro aan koopzegels en kopen er dus 75 per week. 75 koopzegels per week x 52 weken = 3900 koopzegels op jaarbasis. 3900 koopzegels : 490 zegels per boekje = 7,96 boekje per jaar. Zeg voor het gemak 8 boekjes op jaarbasis. 8 boekjes x 3,00 euro winst = €24,00 winst per jaar.

Als wij een boekje vol hebben, dan leveren wij die niet gelijk in. Wij wachten bijvoorbeeld op een goede aanbieding, die wat meer kost, waardoor we anders niet goed uitkomen met het boodschappenbudget. Wat wij ook doen is voor dat wij op vakantie gaan een aantal boekjes inleveren, zodat we een leuk zakcentje mee hebben op vakantie.

Sparen jullie ook koopzegels? Spaar je de boekjes op of leveren jullie die gelijk in? En waaraan besteden jullie dat “extra” gespaarde geld? Ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s